♥ First Anniversary, Surprise! ♥

Assalammualaikum dear fellows, Fuh! dh berkurun rasanya tinggalkan bloggie ni, dh tak terurus dh tgk.. hape lagi! dok terjah segala bagai pakcik google utk modify balik blog ni.. dh lame x gune coding2 HTML ni trus jadi kekok.. =.= skrg sudah bermula nafas baru.. yippi! jom kite buat karangan pulak! =)

First of all, bukan senang nak buat surprise anniversary untuk Mr.Husband ni.. sb kiteorg selalu nak g mane2 mesti bersame melainkan weekdays sorg ke work2 sorg lagi ke kelas.. Alkisahnya skrg ni niza tgh cuti sem dlm 2 weeks mcmtu.. so if nk keluar g mane2 mesti Mr.Husband join skli kn? Arghh! otak dh start tepu tak tau nk ckp mcmner dgn Mr.Husband supaya dapat keluar sorg2 untuk mencari bahan surprise.. if ckp ade hal nk jumpe kwn pn die akn join gak, dia takkn bagi punyela wife die ni kuar sorg2.. =.= Dok tgk2 calendar, HAMBIK! lagi 4 HARI, what?! tak prepare ape2 lagi segala bagai! start la kelam kabut gelabah bedah ni.. Last2 angkut tepon umah (siap nyorok2 tkot Mr.Husband nmpk.. hew! hew!), kurung diri dlm bilik (kunci pintu) bg alasan kt Mr.Husband ade keje ckit.. padahal bergayut dgn my mum! (Nasib baik TM ke TM free!) =p bermulalah kisah mintak khidmat nasihat dari my mum, dok sebok2 my mum bg IDEA srot! sert! srot! sert! IDEA sendiri yang timbul! tak menyempat terus suruh my mum tepon balik kejap lagi, padahal kite yg tepon dia.. masalah btllah aku ni! haha~

PLAN A :
IDEA yang niza dpt tadi tak lain tak bukan gunekan lah khidmat pakcik google ape lagi! skrg kn booking on9 bersepah kot! adoiyai! knp la lambat sgt nk loading aku ni.. tu la gelabah bedah lagi.. so searching.. searching.. skli dpt link dari forum tah dari mane tah asal usulnye.. dieorg kate kt website BOOKING.COM ni byk la tempat2 nak wat surprise utk anniversary.. Klik punye klik dapat 1 resort standard hotel 5 Star yang sgt berbaloi2 iaitu CYBERJAYA RESORT & SPA dan disebabkan buat mase ni Mr.Husband busy dgn work2 dia xleh gerak jauh2 so niza book resort tu utk 1 hari 1 malam (2/3/14-3/3/14) 20 minit je dari umh kami.. hihi alhamdulillah PLAN A dh BERJAYA! Baru Plan A! Banyak lagi plan nk buat ni! almaklumlah 1st time celebrate wedding anniversary mesti la nk moment2 yang terindah utk diingat smpai FOREVER! =p

PLAN B :
Disebabkan niza ni bkn la orang bangi yang tau selok belok kawasan bangi ni.. gigihkn diri gak la cari kedai2 bunga untuk decorate room tu.. kebetulan plak Mr.Husband nk pergi gym, terus nk ikot! selalu punye la liat! dgn harapan dpt la minta izin Mr.Husband kuar g kedai kejap smbil tnggu dia selesai tiup sume muscle2 dia tu.. nasib baik dia x join skli yela niza kate KEJAP JE! padahal dia dh abz main gym x muncul2 lagi.. haha~ so ape yg diperlukan time tu GPS, Waze, Google Map or segala bagai map.. cari lah kedai2 bunga yang dekat2 kalau jauh nanti Mr.Husband syak plak.. Meroyan gak la nk cari kedai2 ni asyik kne tipu je dgn GPS ni.. Dh puas round2 baru ku tau kawasan dkt2 bangi ni ade 2 je kedai bunga, ALAMANDA & PKNS.. hampeh btl la.. Dok survey2 tnye harga mak datok! sekuntum RM10! mmg tak berbaloi! NEXT! stop tepi jln, google2 lg cari contact no sume.. alhamdulillah jumpe! b4 dtg kasi call dulu, mane la tau tkot2 lagi mahal ke hape.. bile tanye2 amoi tu kate 1 kuntum RM2.50 JE! Terkezut den, jauh lbih murah tuu! terus mintak address nk terjah kedai dia.. skli WAZE punye WAZE, agk pelik disitu.. KAWASAN PERUMAHAN? xkn dia jual kt umh kot? ke dia slh bg address ni? ke sesat? @___@ Gigih gak terjah je jln yg tah pape.. last2 nmpk Signboard "FLORIST" rupe2nye mmg btl dia jual kt umh.. hape lagi! masuk2 je terus terjah amoi tu "hye! i yg call u tadi, u ade bape byk bunga rose merah?" dia pn dgn pantas dok belek bunga2 yg ade kt dlm fridge & tarrrraaa! dia keluarkan rose merah & pink.. adoiyai nk gugur jantung tgk, cantiknyeeee! segar2~ dgn x pikir byk terus suruh amoi tu bungkuskan sume.. amoi tu pn tercengang.. mesti amoi tu pikir niza nk bukak taman bunga.. sb dh kebas sume bunga rose yg dia ada.. so SOLD OUT! =p disebabkan TERover excited TERbeli awal, tetibe "bkn ke kejap lagi aku nk amik laki aku?" JENG! JENG! JENG! kantoi la dgn Mr.Husband.. adoi! mak jemah btl! mcmner leh lupe plak.. ni sume sb bunga rose tu la! cet! xpasal2 cover line ckp kt dia nk tanam kt sblh umh.. PADAHAL! dh kantoi! hahaha~ Mr.Husband pn senyum je.. tapy xpela.. dia bkn tau PLAN utama niza pn & alhamdulillah PLAN B pun BERJAYA!

PLAN C :
Haa.. Plan yg ni paling perit bagi niza nk sttlekn sorg2.. tapy dgn semangat yg kental berusaha gak dptkn iaitu "CANDLE LIGHT DINNER".. disebabkan kat resort tu menu restaurant dia tak berape nk menarik sgt bg niza.. actually bkn xmenarik tapy xgheti nk mkn menu pelik2 sumenye menu ITALIAN FOOD.. tak tergamak nk telan 1 per 1.. @___@ SERIOUSLY rase nk menangis bile search kat pakcek google tempat2 yang nk pergi suda FULL HOUSE dan KENE BOOKING 3 HARI AWAL! First, LITTLE WHITE CAFE.. Tempat ni memang sweet bak ang! tapy nk sedapkn aty xpela.. kalau dh full house nk sweet2 pn xbest! =p SECOND,CRUISE TASIK PUTRAJAYA memang romantik habis lah kan dinner sambil round 1 putrajaya naik cruise berdua je.. tapy yg menjadi masalahnya boat dh FULL HOUSE gak takot karam di tgh2 tasik.. FINE! Ku terime dgn rela hati.. nk sedapkan aty lg.. xpela.. ckup la 2 plan tu.. layan swimming pool je kt resort tu nanti.. T___T Keesokkannya, Surprise! Surprise! Surprise! THIRD, dok belek2 news feed kat facebook terperasan ade 1 page ni promote tempat dia iaitu TAMAN EKUESTRIAN PUTRAJAYA Finally! jumpe gak! yippi! Bermulalah agenda cari contact no.. skli dpt direct terus dgn supervisor dia.. Walauwei! lagi senang keje mcmni.. hihi terus wat reservation! dh sttle bebel2 pilih menu package sume dgn slumber je tanye "table tu nanti kami berdua je ke or ade pasangan lain?" (dlm aty : mintak2 aku bkn org terakhir yang dia nak kate FULL HOUSE! allergic aq dgn words ni!) & respon dia "utk ahad ni xde pasangan lain dah.. cik niza je.." Ya ALLAH! rase mcm nk menangis dgr! akhirnya syukur alhamdulillah PLAN C Selesai! Ni jelah yang mampu utk Mr.Husband..

2/3/14, HAPPY FIRST ANNIVERSARY DAY SAYANG!


Full view room kami.. =)

Ade ruang rehat (Tv Ade Astro Tuuu..), Meja make over, Meja Laptop & Iron Board..

Sape2 yg nk wat candle light dinner sendiri leh la book room ni.. =)

Comel je bottle2 ni.. Ikotkan aty nk je bawak balik.. tapy tu la.. ade gambar musuh niza kt bottle tu.. LIZARD! nsb baikla dh prepare awl2 bwk sabun dari umh.. mmg tak la nk sentuh mcmtu je sabun cap CICAK ni, terpakse beralaskn dgn towel.. tapy wangi! sabun dari SEMBUNYI SPA..

Mr. Husband masuk2 je dh dapat laluan special.. =p

Ni plak nk bg die btl2 bentuk love sampai teleng2 pale niza kejekn.. bleh la jadi ckit.. @___@

Actually kek dh tempah awl dh tapy disebabkan owner wat kek tu tersalah set date.. terpakse la buat kek sndiri.. xsangka ramai yg mintak resepi.. padahal bahan2 sume bli kt giant je! mmg xsempat la last min nk bakar2 kek sume ni.. hihi =p

Katel room kami! ade kelambu u'olls! niza pilih concept ala2 vintage yg sweet2 gitu.. ltak balloon & rose patels.. settle!

Ikotkn nk bli balloon love yg besar gabok tu.. tapy disebabkan x muat nk bwk masuk dlm kete so bli jela balloon HELLO KITTY ni haa.. ni namenye surprise utk diri sendiri.. haha~

Private swimming pool.. =p

Ni Table candle light dinner kami!! sgt excited sb only two of us! so leh la romantik2 dgn Mr.Husband berdua.. hihi honestly service dia super duper awesome! waiter yg lyn kami tu pn sgt2 friendly..

Full view table kami.. siap keliling dgn patels rose lg.. sgt romantik! Senyuman Mr.Husband pn smpai ke telinga.. =p Alhamdulillah, EVERYTHING IS ACCORDING TO PLAN! Yippi! ♥

Rainbow Kek Anniversary, Surprise Utk Kami! Uwahh! Syg Nk Mkn Cantik Sgt.. Thanks A Lot!

Ahaaa~ Diaorg bg kami surprise lagi bak ang! cadbury n rose! OMG! Sweet Sgt!

Time tgh syok2 mkn tetibe ade shooting btl2 dekat dgn table kami.. sambil2 mkn tu usha2 screen diaorg.. owh! dia zoom mcmni.. owh! Owh! jakun kejap! haha~ Sekali kakak shawl pink tu dtg sapa kami wish2 sume then offer kami utk jd pelakon extra.. Serabut dh ni.. but alhamdulillah masuk muke Mr.Husband je sb Mr.husband btl2 ngadap camera! yay! citenye plak xtau cite pe.. katenye show tu lepas raye.. hambik! femes kejap lakiku ni! @___@

Notes : Hambik pjg lebar penceritaannya.. tahniah bg sape2 yg dh berjaya bace smpai habis! =p

20 comments:

ilyshaevans said...

wah such great awesome wife u are niza :) he's a lucky guy :) nak tau, how much u spend semua?

Niza Pinky said...

Alhamdulillah dear.. around rm1k+ gak la.. =)

Anonymous said...

Happy anniversary sis..sweetnyer sis..moga Allah kekalkan jodoh sis dan husbnd hgga akhr hayat kalian..amin..

nuhara said...

alhamdulillah insyaallah klu nurul kawin boleh tiru sis niza punya idea hehehee

Niza Pinky said...

Thanks my dear.. Semoga doa kamu di perkenankan olehNYA..

Niza Pinky said...

Nurul : boleh2.. xjd masalah.. =)

Anonymous said...

So sweet...semoga fajar sntiasa dihargai suami dn kamu kekal ke jannah...leh lh pinjam idea fajar fr our 5th anniversary... Tp mse tu bln puasa...any idea?? Krik krikk kriikk...

Cube teka spe sy??? Your silent reader...

Niza Pinky said...

Kalau fajar2 ni mesti kite 1 sekolah dulu.. sb klu kt u org panggil niza.. so rasenye member sy paling awl kawen AWIN! hihi myb la..=p sorry klu slh.. T___T

Anonymous said...

Really nice idea n blog.

nizapinkyichiyu said...

tq so much.. =)

Anonymous said...

Hahahahahah!!! Sygggg awk...muaahhhh

nizapinkyichiyu said...

hihi.. syg awak juge.. <3

Anonymous said...

Sis.. nak tny kalau utk candle light dinner tu price range brp? Thanks

nizapinkyichiyu said...

utk candle light dinner ni rm200 je.. =)

dalila said...

wahhh..romantiknye niza..
tgh mencari2 jgk utk surprise hubby nextweek..ekuestrian tu mmg dh dekat sgt ngan umah ktorg..tp mcm xsesuai pulak nk bwk anak kan..hikhik..klu nk short vacay pun tgh sarat skang ni..aduii..tgh memikir lg ni..anyway, tq niza bg idea..suke bace..trs follow cni ;))))

nizapinkyichiyu said...

hihi.. uwaa.. ye ke? kt ekestrian tu tempat dia besar dear.. anak2 pn boleh guling2 dgn kuda kt sane.. hihi idea last min ni.. tp alhamdulillah utk suami sumenye berjln dgn lancar.. =p most wlcm dear..

IANA PASTELLA said...

sis.. salam... untuk bunga tu ada tak num aunty tuuu..... so romantik...:)

nizapinky said...

0122080652

Anonymous said...

Assalamualaikum,pakej hotel tu berapa RM? (x termasuk candle light dinner) ? Thank you

nizapinky said...

kalau 1 malam dalam rm500 lebih include deposit.. xsure skrg harga dia dh naik or blm.. =)